Royal Hidegkonyha

A Royal hidegkonyha szendvics, hidegtál és saláta készítésével és házhoz szállításával foglalkozik Budapest egész területén, illetőleg agglomerációjában.

Mártások

A mártások készítéséhez nagy gyakorlat, tapasztalat, jó ízlés szükséges. Régebben a nagy szállodák és éttermek konyháiban kün mártásos szakácsok tekenykedtek. Napi munkájukat a mártások készítése jelentette. így képet alkothatunk arról, hogy a múltban milyen fontos szerepe volt a mártásoknak a napi ételválaszték kialakításában. 

A mártáskészítés szabályai:

  • a mártásokat rántással, habarással, lisztszórással, lisztes vajjal rítjük,
  • a mártások legyenek mindig bevonóképesek,
  • a sűrített mártásokat krómacél vagy teflonedényben kell készíteni,
  • a felvert mártásokat krómacél habüstben kell készíteni,
  • a mártásokat habverővel kell kevergetni, így állományuk sima, csomómentes lesz,
  • a sűrített mártásokat csontlével vagy alaplével, esetleg egyéb más folyadékkal kell hígítani,
  • ha híg lett a mártás, liszttel összegyúrt vajjal vagy beforralással sűrítjük,
  • a hidemártások fűszerezését erősebben végezzük, mert a hideg ételekbenkevésbé érvényesülnek az ízek.

 

Tálalás:

  • Hús bevonva ( paprikás csirke) 
  • Hús alá (töltött húsok) 
  • Külön (rántott gomba tartárral)
  • Fele-fele (francia ragus ételek = v.mit zsülienre vagy kockára vágva + mártás)

Meleg mártás: 60-70°C porcelán       Hideg mártás 8-10°C fémedény

Mártások csoportosítása/

1. hideg mártások:

  • majonéz alapú mártások
  • egyéb hideg mártások
  • zománc mártások
2. meleg mártások:
  • francia alapmártások
  • egyszerű melegmártások
  • gyümölcs mártások

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 85
Heti: 216
Havi: 112
Össz.: 217 795

Látogatottság növelés
Oldal: Mártások
Royal Hidegkonyha - © 2008 - 2024 - lacikonyha.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »